Jarenlange ervaring met houtverwerking hebben we in de afgelopen jaren gecombineerd met moderne techniek. Dit heeft geleid tot een efficiŽnt productieproces. Daarmee is het ons gelukt hout als relatief laagwaardige natuurproduct om te zetten in een hoogwaardig en milieuvriendelijk brandstofproduct.

 

Goed openhaardhout vereist zorgvuldig productieproces

Na het vellen worden de stammen van de diverse houtsoorten uitgereden en op stapels gelegd.

Vervolgens moeten de stammen enkele maanden aan de rand van het bos op een natuurlijke wijze drogen. Pas daarna is het hout rijp voor verwerking op de diverse productielocaties.

Productiemedewerkers maken het hout klaar naar de wens van de afnemers. Op de productielocaties kloven en zagen ze het met uiterste zorg. Ten slotte doen ze er een hanteerbare verpakking omheen.

Wanneer het hout verwerkt en verpakt is, ligt het gereed product nog drie tot zes maanden in de houtopslaghal waarin de wind wel vrije toegang heeft, maar het hout niet nat kan worden. Het verpakte hout komt op europallets of in rolcontainers in opslag. Net wat onze afnemers wensen. Na deze laatste droogperiode is het hout klaar voor transport naar onze afnemers.

 

 

 

Effectieve houtopslag: geef de wind vrij spel

De productielocaties beschikken allen over voldoende opslagcapaciteit gezamenlijk over meer dan 10.000 m2 alleen al voor het openhaardhout. Hier ligt het hout volledig beschermd tegen regen en sneeuw. Door zoveel mogelijk te werken met open wanden, heeft de wind alle ruimte om het hout snel en goed te drogen

De opslag van openhaardhout doen wij voornamelijk op europallets in onze volledig gelijkvloerse houtopslaghal. Soms gebruiken we rolcontainers. Dat hangt af van de wensen en eisen van onze afnemers.

Voordeel van de overzichtelijke wijze van opslag is dat de pallets en rolcontainers efficiŽnt en snel geladen kunnen worden.