Plezier in een avondje gezellig rond de (open)haard of de barbecue, begint met het gebruik van Natuurhout-producten als: (Klik op het product voor de specifieke productkenmerken.)

 

Openhaardhout

Ons openhaardhout komt voor een groot deel uit de Nederlandse bossen. We verwerken in dit product harde loofhoutsoorten als eiken, beuken en essen, maar niet eerder dan dat het te gebruiken rondhout daarvoor op natuurlijke wijze, optimaal gedroogd is.

Al het hout dat we verwerken, komt uit duurzaam beheerde bossen.

 

 

Terug naar index

 

 

Aanmaakhout

Ons aanmaakhout vervaardigen wij uit makkelijk brandbare houtsoorten.

Het basismateriaal dat we daarvoor gebruiken, bestaat uit dunnere stammetjes grenen- en vurenhout die enige maanden ter droging in het bos hebben gelegen: het zogenaamde tophout. Dit tophout hakken we machinaal tot spaanders.

Zand en schorsdeeltjes sorteren we na dit productieproces netjes uit. Daarna verpakken we het product handzaam. Vervolgens gaat het nog minimaal vier weken in opslag, voor we het uitleveren aan onze afnemers.

Daarnaast produceren we aanmaakhout uit restanten hout die van de houtdrogerijen komen. Dit schone hout wordt gezaagd en afhankelijk van de dikte gekloofd tot hanteerbaar aanmaakhout.
 

Terug naar index

 

 

 

Geparaffineerde haardblokken

Geparaffineerde haardblokken worden uit zaagsel en paraffine gemaakt.

Dit sfeerproduct van goede kwaliteit onderscheidt zich van vergelijkbare producten van de concurrenten door: gebruik van zuiver en schoon zaagsel en van zeer hoogwaardige paraffine. Dat staat garant voor vele uren onbekommerd stookplezier met een compleet vuur en schone verbranding.


 

 

Terug naar index